Band of the Day

2014.09.14

Kasket Club

Gleaming, glacial chillwave/synthpop duo straight from the capital of Norway
They cast shadows over us, let us into storm. We'll raise questions about gravity and ended up alone.
lyrics from They Don't Mind

Kasket Club is a Norwegian electro pop duo, consisting of Tobias Gautier Teigen on vocals, keys and production and Mattis Syvertsen on percussion. After releasing their first, self- entitled EP during the summer of 2012, Kasket Club quickly gained recognition in the blogosphere resulting in top rankings on Hypemachine’s most popular –list, and the title Ukas Urørt (Untouched of the Week) given by Norwegian radio station P3. Kasket Club released their second EP Dress up as Animals March 2013, and spent the summer touring in Norway and the Netherlands. Kasket Club's most recent single, Straight West, is the first single from their upcoming EP.//Kasket Club er en norsk elektro-pop duo, bestående av Tobias Gautier Teigen på vokal, gitar og synth, og Mattis Syvertsen på perkusjon. Etter slipp av sin første EP sommeren 2012 fikk KC raskt annerkjennelse fra blogosfæren, noe som resulterte i høy plassering på hypemachines most popular- liste og tildelingen av Ukas Urørt fra NRK p3. Kasket Club slapp sin andre EP Dress up as Animals i mars 2013 og tilbrakte samme sommer på turne i Norge og Nederland. Duoens er i dag aktuell med deres ferske singel Straight West som ble sluppet januar 2014, og gutta jobber nå fra New York og Oslo for å ferdigstille deres tredje EP som skal gis ut sommeren 2014.